Logo belevenis tafel

BelevenisTafel Hopla 

Voor elk niveau
In de gehandicaptenzorg kan het een hele uitdaging zijn om een activiteit te vinden die aansluit bij alle cliënten. De BelevenisTafel Hopla is een touchscreentafel die speciaal ontwikkeld is voor de gehandicaptenzorg, met meer dan honderd leuke, ontspannende en educatieve applicaties voor cliënten van álle leeftijden en niveaus, van EMB tot LVB.

Belevingsgerichte zorg
De BelevenisTafel Hopla sluit aan bij de belevingsgerichte zorg, waarbij uitgegaan wordt van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen van een cliënt. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen – samen of alleen - op de digitale speeltafel actie-reactiespellen spelen, puzzels maken, woord- en taalspelletjes doen, foto's of filmpjes bekijken, en nog veel meer.  

Mobiel en flexibel
De BelevenisTafel Hopla is een makkelijk verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel met een ingebouwd beeldscherm dat reageert op aanrakingen. Je kunt met meerdere personen aan de tafel zitten. Overal waar een stopcontact is, kan de tafel gebruikt worden. 

Download de folder

Gratis demo op uw locatie 

Het is altijd mogelijk om gratis en vrijblijvend een demo te krijgen van de BelevenisTafel Hopla op uw locatie. Ons enthousiaste, vriendelijke team geeft u graag alle informatie via 0187-665995 of belevenistafel@onwijs.com.

Vraag nu een demo aan!

Programma’s die de gehandicaptenzorg ondersteunen


De BelevenisTafel Hopla ondersteunt verschillende aspecten van de gehandicaptenzorg. Alle programma’s bieden een aanvulling op het activiteitenprogramma van de zorginstelling. Bekijk hieronder de thema’s die u terug kunt vinden in de programma’s van de BelevenisTafel Hopla.

Van EMB tot LVB
De BelevenisTafel Hopla is er voor elk niveau en elke leeftijd binnen de gehandicaptenzorg. Spellen hebben aansprekende geluiden, felle kleuren en een eenvoudige interactie. Van ballontikken en dierengeluiden tot puzzels, memory, bingo, taal -en verkeerspelletjes en rekengames; er is voor iedereen wat te vinden!

Communicatie
De BelevenisTafel Hopla is bedoeld om met elkaar activiteiten te ondernemen. Veel programma’s op de BelevenisTafel Hopla nodigen uit tot vertellen, luisteren, zingen en met elkaar praten.

BelevenisTafel Hopla samen spelen

Samen beleven
De Belevenistafel Hopla zorgt voor vrolijke momenten. Door het samenspel dat spontaan op gang komt, verbindt de BelevenisTafel Hopla mensen met een verstandelijke beperking. Ook wordt het leren samenwerken met groepsgenoten gestimuleerd. Waardevol zijn de momenten waarop mensen van verschillend niveau elkaar vinden in een spel.

Motoriek
De BelevenisTafel Hopla zorgt voor beweging en stimuleert de fijne motoriek. Bij de actie-reactie-spellen geeft een kleine handeling een duidelijke reactie. 

Familie
De BelevenisTafel Hopla biedt de mogelijkheid om familie bij activiteiten te betrekken: samen bingo spelen, samen een actie-reactiespel doen, samen zingen en meer!

Eigen materiaal
Foto’s van een feest, een vakantie, een uitstapje of een leuke activiteit houden de herinnering levend. Het is gemakkelijk om eigen foto’s of video op de BelevenisTafel Hopla te installeren. U kunt dit zelf uitproberen tijdens een demonstratie bij u op locatie.

Sociale omgang
De programma’s helpen bij het aanleren en verder ontwikkelen van sociaal wenselijk gedrag. De BelevenisTafel Hopla maakt het mogelijk om samen in gesprek te gaan over sociale omgang, hygiëne en andere gevoelige thema's.  

Zelfredzaamheid 
De BelevenisTafel Hopla geeft cliënten niet alleen de eigen regie, maar maakt ze ook even zelfredzaam. De programma's op de BelevenisTafel Hopla zijn eenvoudig zelf te bedienen. 

 - geweldige interactie- 

"Onze cliënten hebben nog nooit zo leuk gespeeld met iets! Wat een geweldige interactie en spel ontstaat er met deze Belevenistafel. Wij hebben een hele gemêleerde groep cliënten, van EMB to hoog niveau, en iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meespelen."

- Petra Romeijn, Dienstverlenend coördinator Stichting Dichterbij, locatie Teugenaar

  - op eigen niveau - 

"We zetten de BelevenisTafel Hopla elke dag in. De kinderen bij ons kunnen allemaal op hun eigen manier en en eigen niveau van de speeltafel genieten. Een meisje dat heel weinig kan geniet van het memory-spel van een ander, een jongen moet heel hard lachen als hij het knappen van de ballonnen hoort, een andere jongen oefent met taal- en rekenspelletjes.'  

-Marit Kloek, begeleider Kloek-huis Enschede 

- spontaan samenspel -  

'We zien dat de BelevenisTafel Hopla mensen onderling verbindt, door het samenspel dat spontaan op gang komt.  Mensen die normaal niet met elkaar in contact komen, zoeken elkaar op om samen te puzzelen, bingo te spelen of een taalspelletje te doen. Ze leren van de tafel, ieder op zijn eigen niveau. Dat vinden we er zo mooi aan. Er staat voor iedereen wel wat leuks op. Zo sluit het zintuigenmenu goed aan bij EMB, maar zijn er ook allerlei spelletjes voor bewoners die door willen leren.’

Anne Huijsmans – Thomashuis Oudenbosch – begeleider