BelevenisTafel miMakkus

miMakkers maken contact op de BelevenisTafel

Kennismaken met de miMakkers op de BelevenisTafel, dat kán binnenkort! MiMakkers zijn maatjes in de zorg die van hart tot hart contact maken met mensen die daar niet of nauwelijks meer toe in staat zijn. Deze lieve maatjes zijn vanaf december 2021 voor ouderen op de BelevenisTafel te zien en te ervaren.

Een miMakker is een vrolijke, authentieke, sensibele clown die helemaal in het hier en nu vertoeft, evenals de mens met dementie. Een miMakker maakt contact van hart tot hart. De benadering is belevingsgericht en veelal non-verbaal. Bovenal brengt de miMakker een glimlach met zich mee.

Ons gesprek met de miMakkers van Proteion
Foto’s: Gerard Verhagen en Josine Janssen

miMakkers komen vooral in het zuiden van Nederland in zorginstellingen, dagbestedingslocaties of bij mensen thuis op bezoek. Kim Stollman, miMakker Mik: “Als Mik ontmoet ik mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Door de ander de controle te geven over zijn leven, groeit het zelfvertrouwen en komt iemand tot bloei.”

Coronaperiode

Activiteitenbegeleiders Rob van Soest en Kim Stollman en verpleegkundige Jeroen Poels combineren hun werk in de zorg met hun rol als maatje voor de bewoners van onze zorgcentra. miMakker Rob: “In coronatijd konden de miMakkers niet in de woonkamers komen. Toen zijn we op zoek gegaan naar een manier waarop we dit wél voor elkaar konden krijgen. Dat werd de BelevenisTafel.”

Voor mantelzorgers en vrijwilligers

Het drietal heeft een interactief menu bedacht voor de BelevenisTafel ouderenzorg. Het menu is onderverdeeld in luisteren, kijken en spelen. Zo zien we de miMakkers oud-Hollandse liedjes zingen, zijn er prachtige rustige videobeelden van de clowns en is er een spel waarbij je elkaar spiegelt. Jeroen: “Het mooie is dat het menu op de BelevenisTafel niet alleen de miMakkers, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers helpt bij het maken van contact.”

Gratis voor zorginstellingen

In zorginstellingen in heel Nederland en Vlaanderen wordt dit menu binnenkort gratis geïnstalleerd op alle BelevenisTafels met een All-In Service & Software abonnement. Voor deze update hoeft u in principe niets te doen: de update verloopt volledig automatisch. Zorg er alleen voor dat uw BelevenisTafel regelmatig verbonden is met internet.

Arno’s Gouden Clownsneusprijs

Wist u dat de miMakkers van Proteion voor de realisatie van dit miMakkus-Menu op de BelevenisTafel een prijs hebben gekregen? Op Wereld Alzheimer Dag ontvingen zij de derde prijs tijdens de uitreiking van Arno’s GoudenClownsneusprijs in Parktheater Eindhoven.

Een korte impressie van het miMakkus-Menu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Beleef

de

BelevenisTafel

bij u

op locatie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Meld u hier aan om de BelevenisTafel te ervaren

Ouderenzorg

Samen actief, samen beleven. Warme zorgtechnologie voor meer verbinding en plezier. Voor álle ouderen.

Ouderenzorg

Beleef het hier

Gehandicaptenzorg

Samen leren, samen spelen. Een unieke ervaring op eigen niveau. Van LVB tot EMB.

Gehandicaptenzorg

Beleef het hier

Museum

Een interactieve ontdekkingstocht door uw museum. Leerzaam, maar vooral leuk!

Museum

Beleef het hier

Bibliotheek

Op speelse wijze leren en ervaren. Een ontmoetingsplek in uw bibliotheek.

Bibliotheek

Beleef het hier