Logo belevenis tafel

Software

Programma's die de ouderenzorg ondersteunen 

De BelevenisTafel ondersteunt verschillende aspecten van de ouderenzorg. Alle programma’s bieden een aanvulling op het activiteitenprogramma van de zorginstelling. Regelmatig verschijnen er updates, gebaseerd op gerichte vragen van medewerkers in de zorg. 

Reminiscentie

Met de BelevenisTafel brengt u gesprekken over vroeger op gang. De praatplaten, muziek van vroeger, vrolijke kinderliedjes en oude televisieprogramma’s kunnen u hierbij helpen.


De applicatie Terugkijken bevat 30 televisiefragmenten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis.

Dementie

Voor mensen met dementie biedt de BelevenisTafel speciale programma’s. Deze zijn toegespitst op wat mensen in verschillende fases van dementie nog kunnen. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals. De basis is actie-reactie: een kleine handeling geeft een duidelijke reactie. Verschillende soorten activiteiten ondersteunen de motoriek.

Regelmatig horen wij dat de BelevenisTafel zorgt voor blijdschap door een glimlach of een andere reactie bij mensen van wie men nauwelijks nog reactie verwachtte.

Braintraining

Puzzels, geheugenspelletjes, taalspelletjes, woordenzoekers, geluidenspelletjes, vraag- en antwoordspelletjes, voorwerpen sorteren, beelden herkennen, memory, evenwichtsspelletjes, activiteiten met beweging en ruimtelijk inzicht, quizzen en tekenspelletjes ondersteunen de Braintraining. De spellen zorgen voor een uitdaging op niveaus van zeer eenvoudig tot moeilijk.

Ontspanning

Spelletjes, video en muziek zorgen voor ontspanning met de BelevenisTafel. Bewoners beleven plezier aan de bijzondere Polygoonjournaals, legendarische voetbalwedstrijden, vrolijke televisiefragmenten en hartverwarmende foto’s van het koningshuis. De jukebox zorgt voor klanken uit het verleden, vrolijke muziek nodigt uit tot meezingen.

 

Familie

De BelevenisTafel biedt de mogelijkheid om familie bij activiteiten te betrekken: Spelletjes om samen met de kleinkinderen te spelen, samen herinneringen ophalen, samen zingen en meer!

Het is ook mogelijk om eigen foto’s, video’s of muziek aan de BelevenisTafel toe te voegen. Hiermee kunnen herinneringen uit het eigen leven in beeld worden gebracht in een familiealbum of levensboek.

Eigen materiaal

Foto’s van een feest, een uitstapje, bekende plekken uit de buurt of een familiedag houden de herinnering levend. Het is gemakkelijk om eigen foto’s of video op de BelevenisTafel te installeren. U kunt dit zelf uitproberen tijdens een demonstratie bij u op locatie.

Communicatie

In de ouderenzorg is het een uitdaging om de interactie tussen bewoners onderling te stimuleren. Communicatie is een essentieel onderdeel van alle programma’s op de BelevenisTafel. De programma’s nodigen uit tot vertellen, luisteren, zingen en met elkaar praten.

Onvergetelijk MuseumTafel

Dit programma biedt ouderen een bezoek aan een museum, zonder dat ze daarvoor de deur uit moeten. Musea hebben hun collectie exclusief voor de BelevenisTafel opengesteld, met activiteiten voor mensen met dementie. Steeds meer musea sluiten zich aan bij dit prachtige project. Elke instelling met een BelevenisTafel krijgt dit programma (en ook de updates) er gratis bij. Onvergetelijk MuseumTafel is ontwikkeld door de BelevenisTafel (Onwijs) & Studio I.

Beeldbellen

Met de BelevenisTablet krijgt u direct toegang tot Beeldbellen. De BelevenisTablet maakt beeldbellen mogelijk binnen een afgeschermde omgeving, speciaal gericht op ouderen en mensen met beginnende dementie. Duidelijk, grote knoppen op het scherm wijzen de weg. De bediening is gebruiksvriendelijk, simpel, eenvoudig en efficiënt. Deze software is alleen beschikbaar voor de BelevenisTablets.