Logo belevenis tafel

Stichting Sprank - locatie De Schans


Stichting Sprank verleent zorg aan mensen met een verstandelijke beperking op allerlei niveaus. Wij gaan begin september 2018 verhuizen van een rijtjes huis naar een prachtige woontoren met drie verdiepingen genaamd Stavoren, de bewoners krijgen daar een mooi ruim appartement, met ook drie gezellige woonkamers. Voor onze oudere bewoners bieden we overdag dagbesteding aan in één van de huiskamers. De BelevenisTafel sluit hier overdag heel goed bij hen aan!!!

Het huiskamerproject heeft als doel een gezellige en zinvolle dag invulling te geven. We bieden de bewoners een gestructureerd dagprogramma aan. Daarin komen gedurende dag activiteiten aan bod, maar ook een gezamenlijk lunchmoment en eventueel rustmoment voor de deelnemers die dat nodig hebben.

De activiteiten die we aanbieden lopen uiteen van actieve activiteiten als wandelen tot creatieve activiteiten als kaarten maken, maar ook is er plaats voor een spelletje, muziek en geloofsbeleving. Cliënten hebben bij ons altijd de keus om mee te doen aan een activiteit. Als ze liever wat voor zichzelf gaan doen, is dit ook goed. Op het huiskamerproject mogen de deelnemers heel veel, en moeten ze heel weinig.

Het belangrijkste is, dat zij plezier en genot beleven aan hetgeen waar ze mee bezig zijn, dat staat bij ons centraal.

Nu hebben we dit voorjaar een demonstratie gehad van de BelevenisTafel, onze cliënten waren erg enthousiast en we hebben die middag volop gezelligheid met elkaar gehad. We hebben aan de tafel van alles uitgeprobeerd!

Nu hebben we sinds dit voorjaar acties gedaan, van flessen inzamelen tot een muziekconcert en collectes lopen. We hebben inmiddels 6000 euro opgespaard, en komen nog €5.755,94 tekort….

Totaalprijs Belevenistafel inclusief BTW

€11.755,94

Acties opgebracht tot juli 2018

€6000,-

Overige bedrag

€5.755,94

Omdat onze deelnemers verschillende niveaus hebben, hebben we gekozen voor het breedst mogelijke pakket, zodat er voor elke deelnemer voldoende uitdaging is op de BelevenisTafel. 


We willen graag de verrijdbare BelevenisTafel met kantelbaar blad voor onze ouder deelnemers, zo kan je de tafel makkelijk verplaatsten, ook als iemand op bed zou liggen.

Zou u ons willen ondersteunen??
Dat zouden we fantastisch vinden!!
Omdat we verhuizen hebben we al zoveel extra onkosten

Al opgehaald:

Behaald!

Stichting Sprank – locatie De Schans